USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Miksi Tropicana on vaihtamassa pahvipakkaukset PET-pulloihin?


 • Uusi kirkas pullo on valmistettu 100 % kierrätysmuovista (rPET), jonka ansiosta asiakkaat näkevät mehumme värit ja laadun paremmin.
 • Siirtymä PET-muoviin auttaa mehun säilymisessä ja säilyttää sen ravintoarvot pidempään.
 • Uusi pakkaus on PepsiCo:n Agenda -tavoitteen mukainen. Lisäämme kierrätysmuovin käyttöä ja suunnittelemme kaikki pakkauksemme kierrätettäviksi, kompostoitaviksi tai biohajoaviksi. Teimme sisäisen analyysin, jotta ymmärtäisimme siirtymän pahvipakkauksista muovipulloihin paremmin. Käyttämällä uudessa 900 ml pullossamme kierrätysmuovia (rPET), pystymme vähentämään PET-pullon hiilijalanjälkeä ja tukemaan kiertotaloutta paremmin. Kuluttajat odottavat, että yritykset lisäävät kierrätysmateriaalista tehtyjen pakkausten käyttöä. Toivomme, että Tropicanan ystävät ottavat uuden 100 % kierrätysmuovista valmistetun, panttijärjestelmään kytketyn pullomme vastaan ja tukevat meitä tällä matkalla.


Kuuluuko Tropicana-pullo kierrätysjärjestelmään?


Uusi Tropicana-pullo kuuluu Suomen pullonpalautusjärjestelmään. Tunnistat tämän myös pullossa olevasta PANTTI/PANT -logosta. Muovin elinkaari pitenee, kun se kierrätetään panttijärjestelmän kautta. PET-muovista valmistettu pullo on kevyt ja se voidaan kierrättää takaisin uuden pullon raaka-aineeksi. Tropicana-pulloissa käytetyn muovin kierrättäminen vähentää hiilijalanjälkeä ja auttaa paremman kiertotalouden toiminnassa.


Tuottavatko uudet pullot enemmän hiilijalanjälkeä kuin pahvipakkaukset?


 • Perinteinen pahvipakkaus tehdään keskimäärin 80 % kartongista ja sen hiilijalanjälki on suhteessa alhaisempi kuin muiden pakkausmateriaalien.

 • Useimmissa pahvipakkauksissa käytetään kuitenkin myös useita muovi-, alumiini- ja paperikerroksia, jotka tekevät kierrättämisestä usein vaikeaa.

 • PET-muovi on yksi maailman laajimmin kierrätetyistä materiaaleista. Läpinäkyvä ja kevyt PET-pullo voidaan kierrättää takaisin raaka-aineeksi, jota voi käyttää uuden pullon valmistamisessa. Valmistamalla uudet 900 ml pullomme 100 % rPET-kierrätysmuovista pystymme vähentämään PET-pullon hiilijalanjälkeä ja tukemaan kiertotaloutta. PET-muovin ympäristöjalanjäljen pienentämiseksi entisestään pyrimme 100 % kierrätysasteeseen, muovipaukkaustemme hiilipäästöjen vähentämiseen ja käyttämämme kierrätysmateriaalin lisäämiseen.


Miksi uudet Tropicana-pullot ovat tummempia kuin muut mehupullot?


 • Käytämme kierrätysmateriaaleja uusien Tropicana-mehupullojen valmistuksessa. Tästä syystä pakkaus voi olla hieman harmahtava. Silti 100 % hedelmämehun väri, laatu ja ihana maku ovat aina täydelliset.

 • Käyttämästämme PET-muovista 100 % on kierrätysmateriaalia. Tämä voi vaikuttaa pullon läpinäkyvyyteen uudesta muovista valmistettuun pulloon verrattuna. Teemme kovasti töitä varmistaaksemme, että kaikki käyttämämme PET-muovin lähteet noudattavat laatustandardejamme.

 • Kuluttajat haluavat, että yritykset lisäävät kierrätysmateriaalin käyttöä pakkauksissa. Toivomme, että Tropicana-fanit ottavat tämän muutoksen positiivisesti vastaan ja tukevat meitä tällä matkalla.


Miksi Tropicana ei siirry lasipulloihin muovin sijaan?


 • Yrityksenä päämäärämme on suunnitella pakkausmateriaalimme erilaisten kriittisten kriteerien mukaan. Näihin kuuluvat elintarvikkeiden turvallisuuden säännökset, tuotteen tuoreus ja laatu, kestävyys ympäristön kannalta, edullisuus, sekä kuluttajien preferenssit, kuten kätevyys. Tasapainotamme nämä kriteerit jokaisen pakkauksen suunnitteluprosessin alussa.

 • Tämän prosessin tuloksena uskomme, että rPET-muovi on kestävin ratkaisu tässä tuotevalikoimamme osassa. rPET on maailman laajimmin kierrätettyjä materiaaleja. rPET-muovista valmistettu pullo on kevyt ja sen voi kierrättää takaisin uuden pullon raaka-aineeksi.